2 Kelebihan Utama Invest dalam FoF Skipjack

Seperti yang pernah Admin terangkan dalam artikel Funds of Funds (FoF) sebelum ini, kali ini admin nak terangkan apakah kelebihan utama yang investor akan gerenti dapat jika invest duit mereka dalam FoF Skipjack. Tapi, kalau anda masih tak faham lagi apa itu konsep FoF, meh Admin nak terangkan.

Analogi bagi FoF adalah bayangkan jika Admin nak bina rumah banglo di Bukit Antarabangsa yang berharga RM12 juta dan tiba-tiba Admin tak cukup duit lagi Rm100,000. Jadi, Admin mintak anda tambah Rm100 ribu itu untuk bina rumah banglo tu. Anda pun setuju dan disebabkan anda hanya invest Rm100 ribu, bilik anda hanya di stor kecil sahaja. Yang menariknya, apabila orang tanya anda tinggal di mana, anda boleh kata anda tinggal di rumah banglo di Bukit Antarabangsa. Juga, anda boleh menikmati swimming pool, gym dan bilik mandi yang mewah di banglo itu. Walaupun anda tak memiliki share yang banyak anda masih boleh menikmati pelbagai kelebihan sama seperti orang kaya. Okay faham?

Maskudnya, jika anda join skim investment FoF ini, anda gerenti bakal menikmati minimum dividen pelaburan sama seperti orang kaya. Jadi apa lagi yang menghalang anda untuk join FoF Skipjack ni SEKARANG?

 

Dua kelebihan utama Funds of Funds Skipjack.

1. Minimum Dividen Sebanyak 66%.

Inilah yang Admin paling tekankan jika anda invest melalui FoF Skipjack kerana dividen setinggi ini tidak akan didapatkan dimana-mana investment. Hal ini kerana, FoF adalah salah satu jenis Hedge Fund dan hanya Hedge Fund sahaja yang berani gerenti dividen minimum 66%.

Sebab apa? Sebabnya adalah Hedge Fund adalah suatu syarikat pelaburan yang mana tidak dibuka kepada orang ramai untuk invest. Untuk invest, anda perlu memliki pendapatan sebanyak USD250k-300k setahun selama 3 tahun berturut-turut. Senang cerita duit dalam bank kena ada 1 juta baru layak invest melalui Hedge Fund.

Tetapi disebabkan Skipjack invest melalui Dime atau secara tepatnya, Skipjack Encrypcurrency lebih kepada digital Funds of Funds, peluang kita untuk invest melalui Wall Street telah terbuka luas. Tapi anda kena cepat, kerana peluang ini akan ditutup pada Disember 2018.

Jika anda kaya dan sudah declare tax anda kepada SEC, untuk join pelaburan FoF di Wall Street ini, sekurang-kurangnya anda perlu invest sebanyak USD 100,000. So, kalau takde cash RM420,000 tak payah mimpi nak invest direct terus di Wall Street. Admin sendiri pun invest melalui Skipjack kot.

Untuk Calculation berapa banyak anda boleh dapat dengan dividen setinggi 66% ini, sila lihat calculation di bawah:

Tempoh masa investment ini adalah sekurang-kurangnya 1 tahun bermula 1 Januari 2019 sehingga 1 Januari 2020. Dan target harga Dime ketika itu adalah 10 USD bagi setiap Dime.

tahun-1-Fof-skipjack-malaya

Dan Admin assume anda invest 20,000 USD untuk satu lot. Calculation tersebut adalah seperti di bawah.

Tetapi, kita perlu membayar performance fees kepada hedge fund manager kerana mereka menjanjikan absolute return dengan syarat kita perlu membayar upah kepada mereka.

 

Jika dalam bentuk graph, keuntungan anda dalam masa setahun ini sangatlah banyak. Bayangkan, anda hanya invest puluh ribu dan dapat pulangan jutaan ringgit. Gerenti dapat jika tidak ada recession berlaku dan lain-lain.

 

2. Dapatkan Capital Gain Tanpa Henti.

Bagaimana? Caranya apabila anda beli Dime sahaja, anda automatik akan dapat capital gain tanpa henti. Tapi apa pulak capital gain ini? Capital gain ini maksudnya “buy low and sell high“. Sebagai contoh, baynagkan anda beli 100 Dime hari ini pada 19 Oktober 2018 berharga 7 USD. Jumlahnya adalah sebanyak 720 USD. Kemudian, anda biarkan sahaja sehingga Disember 2019 dan secara tidak langsung, harga Dime telah pun meningkat sehingga 358 USD.

Seterusnya, anda yang sebelum ini sudah beli 100 Dime yang berharga 720 USD ingin jual Dime anda pada Disember 2019. Dan disebabkan harga 100 Dime anda sudah mencecah 35800 USD, capital gain anda adalah sebanyak USD 35800 – USD 720 iaitu sebanyak USD 35080. Jika, diubah dalam Ringgit keuntungan anda adalah sebanyak RM147,336. 

Justeru, Admin sarankan anda semua supaya beli Dime sebanyak mungkin dan join investment Skipjack FoF secepat mungkin sebelum terlambat.

P.S. Untuk beli Dime anda, sila contact Admin Skipjack Malaya di sini.

Comments

comments

Related Post

Kelebihan Utama Blog Malaya Journal ﷽ Segala puji bagi Allah S.W.T, Tuhan Sekelian Alam. Selawat dan Salam untuk Rasulullah S.A.W. dan tiada nabi lagi selepasnya, pembawa rahmat Keselur...



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post

 

Masukkan Email Anda Untuk Elakkan Anda Daripada Terlepas

Membaca Post Terbaru Malaya Journal

Thank You!

Welcome To Malaya Journal Family.