Author: Admin

Jom-Hafal-Quran-Malaya-Journal

Jom Hafal Al-Quran

﷽ Segala Puji Bagi Allah dengan sebenar-benar pujian, selawat dan salam ke atas sebaik-baik makhluk, Nabi Muhammad SAW, dan juga ke atas ahli keluarga Baginda serta para sahabat Baginda selepasnya. Hari Jumaat ni kalau ikut kempen hafal al-Quran, hari ini adalah hari untuk sesi muraja’ah sahaja. Jadi, Admin nak tanya sikit, siapa kat sini yang…

Program-Talent-Rakyat-Melahirkan-Generasi-Entrepreneur-Malaya-Journal

Program Talent Rakyat – Melahirkan Generasi Entrepreneur

﷽ Segala Puji Bagi Allah dengan sebenar-benar pujian, selawat dan salam ke atas sebaik-baik makhluk, Nabi Muhammad SAW, dan juga ke atas ahli keluarga Baginda serta para sahabat Baginda selepasnya. Assalamualaikum semua,  hari ini Admin nak share pengalaman interview untuk Program Talent Rakyat. Sebenarnya, Admin baru je lepas pergi interview untuk join Program Talent Rakyat…

Jangan-Pernah-Takut-Kepada-Syaitan-Malaya-Journal

Jangan Takut Syaitan dan Hanya Takut Kepada Allah

﷽ Segala Puji Bagi Allah dengan sebenar-benar pujian, selawat dan salam ke atas sebaik-baik makhluk, Nabi Muhammad SAW, dan juga ke atas ahli keluarga Baginda serta para sahabat Baginda selepasnya. Syaitan, iblis atau jin (fasik dan kafir) adalah di antara benda-benda ghaib yang diajarkan oleh al-Quran. Jadi, kita sebagai seorang Muslim wajib mempercayainya tetapi kita…

Keistimewaan-Al-Quran-Malaya-Journal

Keistimewaan Al Quran kepada Seluruh Manusia

﷽ Segala Puji Bagi Allah dengan sebenar-benar pujian, selawat dan salam ke atas sebaik-baik makhluk, Nabi Muhammad SAW, dan juga ke atas ahli keluarga Baginda serta para sahabat Baginda selepasnya. Keistimewaan al quran kalau nak cerita tersangatlah banyak. Jadi,  tanpa membuang masa, jom kita belajar beberapa keistimewaan al quran berdasarkan ayat 57 dan 58 dalam surah…

3-Cara-Cepat-Kaya-Dunia-Akhirat-Malaya-Journal

Kempen Cepat Kaya Dunia Akhirat

﷽   “Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib suatu kaum kecuali kaum itu sendiri yang mengubah apa apa yang pada diri mereka ”   Kempen cepat kaya dunia akhirat ini telah dibuat oleh saya kerana saya melihat begitu ramai orang yang ditimpa masalah ekonomi lebih-lebih lagi yang beragama Islam. Padahal orang-orang Islam mempunyai Allah SWT…

Pesanan-Wali-Allah-kepada-Pelaku-Maksiat-Malaya-Journal

5 Pesanan Wali Allah Tentang Maksiat

﷽ Segala Puji Bagi Allah dengan sebenar-benar pujian, selawat dan salam ke atas sebaik-baik makhluk, Nabi Muhammad SAW, dan juga ke atas ahli keluarga Baginda serta para sahabat Baginda selepasnya. 5 tips meninggalkan maksiat di bawah ini adalah hasil daripada kajian bersama Ustaz Abdus Somad. Di dalam kajian tersebut, beliau telah menyampaikan kisah seorang Wali Allah…

Kesan-Maksiat-Kepada-Pelakunya-Malaya-Journal

Kesan Melakukan Maksiat Pada Diri Kita

﷽ Segala Puji Bagi Allah dengan sebenar-benar pujian, selawat dan salam ke atas sebaik-baik makhluk, Nabi Muhammad SAW, dan juga ke atas ahli keluarga Baginda serta para sahabat Baginda selepasnya. Dosa dan maksiat tidak pernah terlepas dari diri kita, kerana kita sering kali digoda oleh syaitan-syaitan yang terkutuk dan nafsu yang tidak pernah puas. Akibatnya,…

KEMPEN-HAFAL-QURAN-30-JUZUK-Malaya-Journal

Kempen Hafal Al Quran 30 Juzuk

﷽ Segala Puji Bagi Allah dengan sebenar-benar pujian, selawat dan salam ke atas sebaik-baik makhluk, Nabi Muhammad SAW, dan juga ke atas ahli keluarga Baginda serta para sahabat Baginda selepasnya. Pada hari ini, Pihak Malaya Journal akan melancarkan kempen hafal al Quran 30 juzuk dengan rasminya. Tujuan utama kempen ini dibuat adalah untuk melahirkan generasi…

Republic-Of-China-Malaya-Journal

China One Child Policy Telah Dibubarkan

Korang tahu tak pasal China One Child policy ni? Kalau tak tahu, meh nak cerita sikit. China One Child policy ini basically setiap keluarga hanya boleh ada satu anak je. Dua anak tak boleh. JIika dapat dua anak, mereka akan dikenakan tindakan oleh kerajaan China. So jangan main-main policy ini. “This is a law not a…

Never Miss A Post

 

Masukkan Email Anda Untuk Elakkan Anda Daripada Terlepas

Membaca Post Terbaru Malaya Journal

Thank You!

Welcome To Malaya Journal Family.